appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Oprichter Postcode Loterij na seksschandaal Oxfam: 'Niemand heeft er wat aan om geld terug te willen'

ANP
donderdag 1 maart 2018 | KRO-NCRV | Hemza Lasri

Boudewijn Poelmann, de oprichter van de Postcode Loterij, ziet geen reden om donaties aan in opspraak geraakte goededoelenorganisaties in te trekken. "Dat is volkomen nonsens. Wat hebben mensen die nu een aardbeving moeten doormaken daar nou aan?", vraagt Poelmann zich af in het radioprogramma 1 op 1

De Postcode Loterij keert internationaal jaarlijks meer dan 700 miljoen euro uit aan goede doelen. Daarmee zijn ze de derde grootste private geldgever ter wereld. De procedure om aanspraak te maken op geld van de Postcode Loterij is streng, "maar daarna vertrouwen we de hulporganisaties", zegt Poelmann.

Poelmann is het niet eens met de VVD, die het belastinggeld dat naar de Britse tak van Oxfam Novib is gegaan wil terugvorderen. "Dat slaat nergens op", vindt Poelmann. "De leiding van Oxfam heeft het keurig gemeld aan Buitenlandse Zaken. Niemand heeft er wat aan om geld terug te willen."

Bureaucratische oplossing

Volgens Poelmann moet er een zero tolerance beleid bestaan op het misbruiken van macht en het afdwingen van seks. "Dan ben je gewoon weg, natuurlijk. Maar om dit nou vast te leggen in nóg meer regels, dat is een bureaucratische oplossing. Zo voor de hand liggend."

Poelmann stort zich vanaf vandaag op de boekenmarkt. ECI, dat in 2014 door Novamedia werd overgenomen, wordt omgedoopt in Bookspot. Het doel is om de grootste boekenaanbieder van Nederland te worden. "Winst maken interesseert mij alleen om als bedrijf groter te worden. De reden dat we dit doen is om lezen aantrekkelijk te maken, want mensen worden nou eenmaal gelukkig van lezen. En je leeft zelfs langer", zegt Poelmann.

Bekijk en beluister 1 op 1 hier terug:

1 op 1: Boudewijn Poelmann

Baas Postcode Loterij: 'Schandalen hulporganisaties geen reden om geld in te houden'

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1