Achtergrond
KRO-NCRV

Nieuw programma 'Ellie op patrouille' is 'briljant en hilarisch'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuw programma 'Ellie op patrouille' is 'briljant en hilarisch'

Ellie Lust heeft naast haar activiteiten als woordvoerder bij de politie en chef etherdiscipline bij Wie is de Mol een nieuwe rol. In Ellie op patrouille gaat ze elke week mee met buitenlandse collega’s. Gisteravond keken 1,4 miljoen mensen hoe ze deelnam aan drugsraids in de Columbiaanse hoofdstad Bogota.

Forumleden Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl en Paul van Gessel, directeur van RTV-NH, denken dat haar kracht zit in het feit dat ze "áltijd zichzelf is en zich altijd gedraagt als politie-agent."

Lust werd als woordvoerder van de politie Amsterdam steeds bekender en haar bekendheid bereikte een hoogtepunt toen ze meedeed aan Wie is de Mol. Haar lesje ‘etherdiscipline’ bleef veel mensen bij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik heb serieus genoten van dit programma", vertelt Hoekman. "Van te voren was er discussie over, omdat ze geen journalist is. Maar je hoeft volgens mij geen journalist te zijn om een goed programma te maken." Daarin is Lust geslaagd volgens Hoekman. "En ze brengt nog iets mee, namelijk kennis."

Ook Van Gessel is fan van Lust. "Het is zo goed om vakmensen elkaar te laten ontmoeten, want timmermannen die met elkaar over een hamer praten, is altijd heel interessant."

Gebbetje

Soms is Lust wel in voor een gebbetje, zegt Van Gessel, die voor het opsporingsprogramma van RTV-NH jaren met Lust heeft samengewerkt.

Voor de Amsterdamse stadszender AT5, die ook onder Van Gessels vlag valt, maakte Lust het korte rubriekje 'Wat lust Ellie Lust'. "Het was een klein tussendoor-formatje dat nergens op sloeg. Ze kreeg dan een gerecht voorgediend en dan nam ze een hapje en dan moest ze zeggen: ‘Nou, dat lust ik wel’." Het schoot de politie in het verkeerde keelgat, en het werd na twee afleveringen gestaakt, vertelt Van Gessel.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Luister hier het Mediaforum

Mediaforum

Ster advertentie
Ster advertentie