appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Baasjes verplicht op cursus en op termijn een fokverbod'

ANP
dinsdag 6 februari 2018 | EO | Redactie Twitter

Minister Schouten van Landbouw laat het plan varen om baasjes van honden die een gevaar kunnen vormen voor mens en dier, verplicht op cursus te laten gaan. In plaats daarvan wil ze het aan gemeenten overlaten of de bezitter van een hond op les moet, liet ze maandag weten. "Ik vind dit een stap terug", zegt Tweede Kamerlid Wiliam Moorlag (PvdA) in Dit is de Dag.

Kijk het hele gesprek terug

Advocaat Dierenrecht Jaap Baar is er juist blij mee."Ik vind het goed, vooral als je het loskoppelt van rassen. Dat ras is niet het probleem, maar wie de hond opvoedt. Gemeenten kunnen zo ook kijken bij wie er incidenten zijn geweest en wie dus op cursus moeten."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.
Advocaat Baar is zelf ook hondenbezitter

Fokverbod

Moorlag zou het liefst de verplichte cursus terug willen en vindt dat eigenlijk nog niet ver genoeg gaan. Hij pleit ook voor een fokverbod op gevaarlijke hondenrassen. "Bepaalde honden zijn de oorzaak van de grootste problemen. Pitbulls veroorzaken bijvoorbeeld ernstige bijtwonden, dus we moeten ernaar toe om dat soort rassen te verbieden."

Advocaat Jaap Baar ziet dat anders: hij vindt juist de baasjes een probleem. 

Luister het hele gesprek terug

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1