Achtergrond
KRO-NCRV

Liefdesleven in de stad: van city-solo’s tot powerkoppels

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Liefdesleven in de stad: van city-solo’s tot powerkoppels

Dat steden meer en meer worden bevolkt door hoger opgeleiden met een fors inkomen, is bekend. Maar wat betekent dat voor het liefdesleven in de stad? Tracy Metz, journalist, auteur, vlogger en host van haar eigen live talkshowStadslevenvertelt: ''De liefde heb je overal, maar dit is steeds meer in de stad te vinden.''

Steeds meer ‘power-koppels'

Het zoeken naar een partner en werk is een reden waarom mensen naar de stad trekken. ''En om je financieel te kunnen handhaven in de stad, heb je geld en succes nodig. Daarom kiezen mensen steeds meer voor succesvolle partners. Vroeger kozen mannen meer voor een lager opgeleide vrouw, maar nu zijn er steeds meer 'powerkoppels'."

Een andere ontwikkeling: er worden steeds meer speciale huisjes gebouwd voor de zogenaamde city-solo’s: alleenstaanden in de stad. Deze ‘one-huisjes’ zijn complete huisjes van ongeveer 39 m2. Ze zijn eigenlijk bedoeld voor een tijdelijk verblijf. Nu worden deze huisjes als vaste woning verhuurd en verkocht. Ghislaine reageert verbijsterd: ''Straks krijgen we allemaal van die kippenhokken.'' Dat kan een zorg zijn voor de toekomst, denkt Metz: ''Als de demografie weer verandert, moeten die huisjes ook plaatsmaken.''

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar spraakmakers@kro-ncrv.nl of meld je aan!

Ster advertentie
Ster advertentie