appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Je denkt nog aan Manchester, maar ondertussen is er al een nieuwe aanslag'

EPA
maandag 5 juni 2017 | KRO-NCRV | Nine Pankras Twitter

Er was op de Nederlandse televisie te weinig aandacht voor de aanslagen in Londen afgelopen weekend. Dat zei Catherine Keyl, columnist bij De Telegraaf, vandaag in het Mediaforum op NPO Radio 1. “Nieuwsuur maakte zich er wel erg makkelijk vanaf.”

Het was een emotioneel weekend. Terwijl het benefietorkest voor de slachtoffers van de aanslag in Manchester live werd uitgezonden, stonden alle nieuwssites in het teken van de nieuwe verschrikkingen in Londen. Op televisie liet de nieuwsvoorziening het volgens Keyl afweten: “Volgens mij was iedereen op vakantie in Hilversum, het was een lang weekend.”

Kijk hier het Mediaforum terug:

Ronald Ockhuysen, hoofdredacteur van Het Parool, was ook in lichte verwarring afgelopen weekend. “Je denkt nog aan Manchester, maar ondertussen is er al een nieuwe aanslag.” Al verschijnen er vanwege Pinksteren geen papieren kranten, online was de nieuwsvoorziening volgens Ockhuysen goed op orde. 

Toespraak May

Keyl had op televisie graag meer gehoord over de toespraak van premier May, met haar krachtige ‘enough is enough’. “Ze is 6 jaar Minister van Binnenlandse Zaken geweest en heeft de politie met 20.000 man gekort. Wat moet ik dan met zo’n uitspraak?”

Ronald Ockhuysen blijft positief. Hij signaleert dat in deze snelle digitale tijden, juist ook diepgravende verhalen terugkomen. En dat ook de serieuze media meer mensen bereiken dan jaren geleden.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1