appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

JOVD: VVD moet fors inzetten op duurzaamheid

ANP
vrijdag 19 mei 2017 | KRO-NCRV | Redactie De Ochtend Twitter

De jongerenorganisatie van de VVD roept haar moederpartij op meer te doen om een duurzame samenleving te creëren. Daarvoor pleitte voorman Rutger de Ridder vandaag in De Ochtend op NPO Radio 1. 

Jammer dat het met GroenLinks niet gelukt is

De jongerentak van de VVD is teleurgesteld dat een kabinet met GroenLinks er niet meer in zit. "Zij (GroenLinks, red.) zijn opgericht om de klimaatdoelstellingen te halen en om de samenleving duurzaam te maken. De VVD heeft juist dat ideologische stukje nodig dat het kabinet grote stappen kan zetten. Ik vind het jammer, ik had graag gezien dat ze overeenstemming bereikten." 

Migratie is een belangrijk thema, zegt De Ridder, "maar dat wil niet zeggen dat je op duurzaamheid niet heel veel kan bereiken. Ik hoop dat ze gaan zoeken naar duurzame oplossingen."

 Rutger de Ridder. Bron: Twitter

'Maak plannen voor de lange termijn'

De Ridder spreekt dit weekend op het partijcongres van de VVD. Hij wil de machthebbers van de partij overtuigen dat duurzaamheid belangrijk is. "Er is winst mee te behalen, geld mee te verdienen", zegt De Ridder, "dan wordt het interessant." Verder kijkt De Ridder naar meer subsidies en lastenverlichting toepassen op een slimme manier.

De Ridder merkt dat binnen zijn partij leden nog niet warmlopen voor de plannen. “Er is een stroming die het heel belangrijk vindt dat we het hier over hebben én er is deel die dit een hobby van linkse lobbyisten noemt.”

Toch wil De Ridder het onderwerp op de agenda laten staan. “Je hoeft niet zover te gaan als Marianne Thieme doet. Dieren leven dus niet op hetzelfde niveau als mensen”, zegt hij. Om te vervolgen: “Maar als je ziet hoe slecht het eigenlijk met het milieu gaat, dan moet je verantwoordelijkheid nemen.”

Luister hier het gesprek met Rutger de Ridder

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1