appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Klijnsma: 'Landen kunnen veel leren van elkaars armoedebestrijding'

maandag 6 juni 2016 | KRO-NCRV | Redactie De Ochtend

"Armoede is in ieder land anders, maar over en weer kunnen landen veel van elkaar leren." Dat zegt staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Klijnsma heeft Europese lidstaten eerder opgeroepen om met tips te komen in de strijd tegen armoede. De tips worden binnenkort gebundeld in een boekje. 

De gouden tip komt volgens de staatssecretaris uit BelgiĆ«: "BelgiĆ« maakt meer gebruik van ervaringsdeskundigen: mensen die zelf met armoede geconfronteerd zijn, daaruit zijn gekomen en anderen kunnen helpen." In Zaanstad en Amsterdam volgt men het Belgische voorbeeld al. "Het blijkt dat deze mensen zich veel beter kunnen verplaatsen in wat iemand in de armoede overkomt", aldus Klijnsma. 

Sinds de economische crisis zijn steeds meer mensen in de armoede terechtgekomen. Toch is het boekje met tips volgens de staatssecretaris niet 'slechts' een pleister op de wonden. "We pleiten ook voor fatsoenlijk werk, met fatsoenlijk loon en fatsoenlijke arbeidsvoorwaarden", aldus Klijnsma. "Maar als mensen toch in de armoede raken, dan kan zo'n boekje met tips helpen."

Klijnsma: 'Landen kunnen veel leren van elkaars armoedebestrijding'

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1