appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De keuze van Frits Spits uit de Lage Landenlijst

Foto: Yvette Wolterinck, KRO-NCRV
vrijdag 14 oktober 2016 | KRO-NCRV | Bart Kool

Het Vlaamse Radio 1 en NPO Radio 5 zenden zaterdag De Lage Landenlijst uit. De Top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945. Het is voor het eerst in de radiogeschiedenis dat er zo’n lijst wordt uitgezonden van de beste liedjes uit Vlaanderen én Nederland. 

De Lage Landenlijst wordt uitgezonden vanuit Baarle-Nassau, precies op de grens van Vlaanderen en Nederland. Luisteren en meezingen kan zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur, samen met presentators Jan Hautekiet en Hans Schiffers.

Frits Spits liet afgelopen week de luisteraars van De Ochtend op NPO Radio 1 al kennis maken met vijf nummers uit de lijst. 

Kris de Bruyne – Amsterdam

De Dijk - Recht in de ogen

Ertebrekers - De Zji

Yentl en de Boer - Ik heb een man gekend

Hugo Raspoet - Helena

Morgen om 11.00 uur is Kris De Bruyne bij Frits Spits te gast in De Taalstaat op NPO Radio 1.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1