Achtergrond

Hoofdredacteur Panorama: 'Motorclubleden vertrokken niet voordat ik tekende'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Hoofdredacteur Panorama: 'Motorclubleden vertrokken niet voordat ik tekende'

[KRO-NCRV] Op de werkkamer van Panorama-hoofdredacteur Frans Lomans zaten ineens twee leden van motorclub No Surrender. Ze hielden Lomans een contract voor om af te zien van publicatie van een artikel over de oprichting van een vrouwenchapter, geschreven door Mylène de la Haye. "De clubleden wilden niet weggaan voordat ik zou tekenen. Ze zeiden dat ze anders mevrouw De la Haye zouden opzoeken."

De hoofdredacteur van Panorama reageerde vanochtend in het Mediaforum op NPO Radio 1 op de berichtgeving van NRC. De motorclub zou de hoofdredacteur en een verslaggever in 2014 hebben bedreigd om een een serie artikelen over de motorclub tegen te houden. Het OM onderzoekt nu of er sprake is van strafbare feiten en denkt daarbij aan bedreiging of afpersing.

'Niet bedreigd'

Lomans deed geen aangifte omdat hij niet het gevoel had dat hij was bedreigd. "Tegen mij was er geen enkele sprake van fysieke bedreiging. Richting Mylène de la Haye zou je er dat impliciet wel uit kunnen opmaken." Lomans weet niet of De la Haye zelf aangifte heeft gedaan. "We hebben het er niet over gehad."

'We schrijven nog steeds over No Surrender'

Volgens Lomans had het contract twee dagen na ondertekening al geen enkele waarde meer, na een telefoongesprek met No Surrender-oprichter Klaas Otto. Er wordt volgens Lomans nog steeds wel geschreven over de motorclub, alleen niet meer over het vrouwenchapter.

Bekijk hier het Mediaforum met daarin de reactie van hoofdredacteur Frans Lomans

In het Mediaforum waren Yoeri Albrecht, directeur van debatcentrum De Balie en Jan Kees Emmer, media-ondernemer en voormalig adjunct-hoofdredacteur Telegraaf te gast. Naast Panorama hadden zij het over de man van Minister Schippers en over de 'Killerclown'

Ster advertentie
Ster advertentie