Achtergrond
HUMANVPRO

Speciale Argos-uitzending: Max van Weezel en het programma

foto: Stefan Heijdendaelfoto: Stefan Heijdendael
  1. Nieuwschevron right
  2. Speciale Argos-uitzending: Max van Weezel en het programma

Een speciale Argos-uitzending over Max van Weezel die donderdagochtend (11 april) overleed. Wat betekende Max voor Argos? En wat betekende Argos voor Max? Daarover sprak hij enkele weken geleden met oud-eindredacteur Kees van den Bosch. In de studio blikt de redactie terug op de samenwerking met hun collega.

In Memoriam Max van Weezel

"Argos heeft een gewetensfunctie voor mijzelf gehad. Als ik in Den Haag rondliep denken: ik moet me niet alleen beperken tot het partijpolitieke spelletje. Het gaat uiteindelijk over: wat gaan de burgers hiervan merken? Dus mijn betrokkenheid bij Argos heeft ook mijn werkwijze in de schrijvende journalistiek veranderd", aldus Van Weezel.

Max was van grote waarde voor Argos, niet alleen als presentator en interviewer, maar ook omdat hij deuren wist te openen die anders gesloten zouden blijven. Hij leefde voor zijn werk en werkte voor zijn leven, en hield dat ondanks zijn ziekte tot zijn laatste snik vol.

De redactie van Argos

Max van Weezel (1951 - 2019)

Van Weezel was sinds 1992 betrokken bij het onderzoeksjournalistieke radioprogramma Argos. Vanaf 2008 werd hij vaste presentator.

Ster advertentie
Ster advertentie