Achtergrond

Boeing neergestort in Ethiopië, alle 157 inzittenden omgekomen

foto: Reutersfoto: Reuters
  1. Nieuwschevron right
  2. Boeing neergestort in Ethiopië, alle 157 inzittenden omgekomen

[NOS] Bij een crash met een passagiersvliegtuig van Ethiopian Airlines zijn alle 157 inzittenden om het leven gekomen. Dat heeft de Ethiopische staatszender laten weten. De Boeing 737 MAX was op weg van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba naar de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

De Boeing 737 MAX stortte zes minuten na het opstijgen neer, om 08.38 uur lokale tijd, nadat het radiocontact was weggevallen. Het toestel is op zo'n 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Addis Abeba gecrasht.

De 147 passagiers kwamen uit 33 verschillende landen. Buitenlandse Zaken kan nog niet zeggen of er Nederlanders bij zijn.

Gloednieuw toestel

Op Twitter heeft premier Abiy zijn medeleven uitgesproken met de nabestaanden van omgekomen passagiers. Over de oorzaak van de ramp is nog niets bekend. Het gloednieuwe toestel zou pas vier maanden geleden zijn aangeschaft door de luchtvaartmaatschappij.

Ethiopian Airlines is populair bij Afrikaanse reizigers, omdat het vluchten uitvoert tussen een groot aantal bestemmingen in Afrika. De maatschappij heeft een goede reputatie, hoewel een van de toestellen in januari 2010 neerstortte in de Middellandse Zee, nadat het uit Beiroet was opgestegen. Daarbij kwamen 90 mensen om

Ster advertentie
Ster advertentie