appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

'Maak grappen over sport, want het slaat vaak nergens op'

Still promo Makkelijk Scoren
donderdag 7 februari 2019 | EO | Guido van Riet

Sport is spannend, leuk en heel serieus, maar grappig is het vaak niet. Daar moet volgens Diederik Smit, Tex de Wit en Jonathan van het Reve verandering in komen. Zij maken het nieuwe televisieprogramma Makkelijk Scoren dat vanaf zondag 10 februari bij de VPRO op NPO 3 wordt uitgezonden. Hierin zetten zij de sportwereld op z'n kop met gloednieuwe inzichten en satire.

 

Programma item: Makkelijk Scoren van Diederik Smit, Tex de Wit en Jonathan van het Reve

De programmamakers vinden dat de sportwereld en de sportjournalistiek vaak te weinig relativerend zijn. "Sport is serieus maar je moet er ook grappen over maken, want het slaat ook helemaal nergens op. Kjeld Nuis die op een blokje gaat staan, bijvoorbeeld. We hebben het er uren over hoe verschrikkelijk dat wel niet is. Dan moet hij zich verantwoorden en iedereen is in grafstemming", aldus De Wit.

Makkelijk Scoren wil een wat luchtiger toon aanslaan, en heeft bijvoorbeeld kickbokser Rico Verhoeven als huisdichter ingehuurd. Er is ruimte voor allerlei vragen. Smit: "Misschien kijk je wel eens voetbal met je vrouw. Het soort vragen dat zij stelt, kan ook bij ons voorbij komen. Waarom hebben ze dat soort shirtjes aan? Waarom heeft hij als enige zo'n raar bord in zijn handen? Waarom zitten ze op een paard met een hamer? Waarom moet Robin Haase alweer naar huis?"

Volgens de makers is er wel weer ruimte voor een show waarin mensen kunnen lachen om sport. "Satire komt wel eens langs in sportprogramma's, maar het laatste geheel sport-satirische programma was Studio Spaan. Dat is twintig jaar geleden. Het is er wel weer tijd voor", denkt Smit.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1