Achtergrond
BNNVARA

Het nieuwe album van Kenny B is een ode aan de liefde

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Het nieuwe album van Kenny B is een ode aan de liefde

Na de monsterhit Parijs, waarmee Kenny B zelfs zeven keer de platina status behaalde, leerde heel Nederland hem kennen. De man die al lang een superster in zijn geboorteland Suriname was, voordat hij zijn carrière in Nederland begon. Vandaag brengt hij zijn album Hoe Dan Ook uit. Kenny B praat erover in De Nieuws BV.

Quote

"Ik wil aan de mensen in Suriname laten weten: we zijn weg, maar we houden van jullie"

Kenny B

Op het nieuwe album van Kenny B hoor je - net als op zijn eerste album - zowel Nederlandse als Surinaamse teksten. Toen platenbaas Kees de Koning van Top Notch op reis was in Suriname hoorde hij op elke hoek van de straat muziek van Kenny B, omdat hij daar al een hele carrière had opgebouwd. De Koning hoorde dat Kenny B in Tilburg woonde en nam contact met hem op. Sindsdien brengt hij ook muziek in het Nederlands uit, zoals in het nummer 'Parijs'.

Bekend in Suriname

In Suriname zijn ze Kenny B nog lang niet vergeten. Het nummer Sranan Mi No Gwe is een ode aan Suriname en staat daar op nummer 1 in de hitlijsten.

Kenny: "Ik heb veel dingen mogen meemaken in Suriname. Ik hou ontzettend veel van het land. Ik heb daar mijn leven op het spel gezet voor de welzijn van het land. Mijn gevoel voor Suriname is net als dat je in Tilburg woont en later in Amsterdam gaat wonen. Je blijft Tilburg toch missen.

Quote

Ik heb wel gemerkt in mijn leven dat liefde alles overwint

Kenny B

Ik heb een voorliefde voor Suriname en heb namens alle Surinamers die hier wonen een lied geschreven. We leven hier, we werken hier en hebben het goed, maar we missen Suriname wel. Ik wil de mensen in Suriname laten weten: we zijn weg, maar we houden van jullie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Liefde' is het centrale thema

Het thema 'liefde' is een steeds terugkerend thema in de muziek van Kenny B. Met zijn achtergrond als vredesonderhandelaar, waarmee hij hielp een einde te maken aan een zes jaar durende oorlog in het binnenland van Suriname, is dat ook voor hem persoonlijk een belangrijk onderwerp in zijn leven. "Na een grote oorlog moeten we toch weer met elkaar gaan praten. Dat is altijd en overal zo. Ook in huis met je vrienden."

In het nummer Weg Bij Jou laat hij ook een pijnlijke kant van de liefde horen. Een kant die hem ook niet onbekend is. "Je schrijft niet alleen dingen waarvan je denkt dat andere het meemaken, maar ook over wat je zelf meemaakt. Of je nou metselaar of minister bent, dit soort dingen kunnen je altijd raken."

Quote

Je zet niet voor niets je leven op het spel

Kenny B

Kenny B heeft een kleurrijk leven achter de rug en een hele hoop meegemaakt. Die ervaringen helpen hem ook bij het schrijven van muziek. "Ik heb vroeger ook zoveel muziek gehoord, omdat we vroeger echt naar alles luisterde. Tegenwoordig merk ik wel dat de jeugd het wat moeilijker heeft, omdat er heel veel van dezelfde soort muziek is."

Het album van Kenny B is nu overal te beluisteren en vanaf 22 februari gaat hij op tour. Voor meer informatie ga je naar zijn website.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Liefde staat centraal in het nieuwe album van Kenny B: 'Hoe Dan Ook'

Ster advertentie
Ster advertentie