Achtergrond
KRO-NCRV

Mark Rutte: ‘Hoe is het met professor Roelvink?’

foto: 1 op 1foto: 1 op 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Rutte: ‘Hoe is het met professor Roelvink?’

"Er is nog nooit een premier geweest waar iedereen tevreden over is", begint volkszanger Dries Roelvink zijn dagelijkse column in het NPO Radio1-programma 1op1, "om nou met die druk te kunnen omgaan, hoeveel uur slaapt u per nacht, doet u regelmatig aan sport en let u erg op uw voeding?"

"Alle drie", antwoordt Mark Rutte op de vragen van Roelvink. "Ik vind slapen heerlijk, maar acht uur per nacht red ik niet. Met zes tot zeven uur kom ik een heel eind. Gezond eten natuurlijk. Yoghurt met fruit, maar geen suiker. En als je iets doet wat je leuk vindt, waar je trots op bent dat je dat mag doen, dan krijg je daar ook energie van." Hij vindt de baan de afgelopen jaren alleen maar interessanter geworden en zegt ’s avonds met meer energie naar bed te gaan, dan ’s ochtends mee wakker te worden.

Vervelende Sven Kockelmann?

"U als musicus, ik als politicus, je probeert iets toevoegen, als dat lukt ben je trots en zo niet, dan moet dat maar", zegt de premier tegen Roelvink. "En kunt u dan ook tegen die vervelende Sven Kockelmann die u tien keer vraagt of u naar Europa gaat?", vraagt Roelvink vervolgens spottend. "Ja, die sla ik zo wel even in elkaar … Dat is zijn vak natuurlijk", zegt Rutte lachend.

Ster advertentie
Ster advertentie