appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Het Nederlandse bedrijfsleven zit vol oplichters

Albert bij NPORadio1
donderdag 1 november 2018 | EO | Claire van der Meer Twitter

Albert Balvers, veroordeeld oplichter én oud-topman, weet het zeker: er moeten meer oplichters in het Nederlandse bedrijfsleven zitten. Balvers is te gast in Langs de Lijn en Omstreken

Oplichter en topman

Balvers schreef het autobiografische boek Steil omhoog en hard omlaag over zijn turbulente leven. Hij schopte het van veroordeelde oplichter tot topman bij V&D en KPN, maar vervolgens ging hij opnieuw de fout in. Hij wist maar liefst een miljoen euro af te troggelen van vrienden, kennissen en collega’s. Balvers belandde daarvoor uiteindelijk anderhalf jaar in de cel.

'Ik heb een karaktertrek die mij duur is komen te staan. Ik ben buitengewoon ambitieus en zoek daarbij altijd de grenzen op", aldus Balvers. Hij vertelt dat hij nooit een exit-scenario heeft bedacht, zoals misschien veel andere oplichters wel hebben. "Ik loop als een blinde koe in een doodlopende straat. En ik weet dat het ooit mis zal gaan, maar ga gewoon door."

Opgepompt CV

Deze karaktertrek zorgt ervoor dat Balvers de top van het Nederlandse leven bereikt, inclusief een luxe levensstijl met butler en chauffeur. Maar zorgt er ook voor dat Balvers drie keer wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf onder andere voor het vervalsen van contracten, oplichting en belastingontduiking.

Balvers krijgt uiteindelijk spijt en hoopt dat mensen lessen leren van zijn levensloop. "Wees eerlijk. Verberg niet wie je bent, want de rekening komt altijd." Maar ook het bedrijfsleven kan nog veel leren, volgens hem. "Ze moeten veel beter kijken naar wie ze in huis halen. Tegenwoordig loopt iedereen met opgepompte cv's, dus doe veel beter onderzoek!"

Topman en oplichter

 

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1