appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Nieuwe bisschop Roermond werd pas week geleden gevraagd

ANP
woensdag 10 oktober 2018 | EO | Sven Boone Twitter

De nieuwe bisschop van Roermond, Harrie Smeets, werd pas kort geleden benaderd voor het ambt van bisschop. Dat vertelde hij in Langs de Lijn en Omstreken. Vorig jaar zomer werd een lijst met kandidaten voor de bisschopsstoel afgewezen door het Vaticaan, bevestigt Smeets. Zelf heeft hij niet getwijfeld of hij het moest doen. "Het is meer iets wat je overkomt. Je kunt er geen nee op zeggen tenzij je een hele goede reden hebt."

Bisschop Harrie Smeets over zijn benoeming als bisschop van Roermond

Ruim een week geleden werd Smeets gebeld door de nuntius, de ambassadeur van de paus in Nederland. "Hij vertelde dat hij me wilde spreken over een urgent matter en me daarbij Monseigneur noemde, een titel die ik nu helemaal niet heb. Toen had ik wel door welke kant het op ging."

Limburg

Met de komst van de nieuwe leidsman is er gekozen voor iemand uit de Limburgse kerkprovincie. En dat is volgens de nieuwe bisschop een voordeel. "Het is een verstandige keuze dat er iemand is die de Limburgse mentaliteit kent, die toch iets anders is dan de Hollandse. De een is overigens niet beter dan de andere…"

Bisschop Harrie Smeets over zijn benoeming als bisschop van Roermond

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1