Achtergrond

Gullit houdt deur naar KNVB open

foto: Foto: EOfoto: Foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Gullit houdt deur naar KNVB open

[EO] Ruud Gullit houdt de deur naar de KNVB nog steeds open. "De KNVB moet schoon schip maken. En als ze dan naar mij toe komen met de juiste intenties kan alles anders zijn."

Dat zei Gullit dinsdag op NPO Radio 1. Vorige week zag Gullit af van de functie als assistent-bondscoach voor Oranje. Maar hij heeft nog steeds ambities voor Oranje, zei hij bij Langs de Lijn En Omstreken. Hij zei vooral te hebben uitgezien naar het begeleiden van de spelers om die beter in hun vel te laten zitten. 'Als gevoelsmens' vindt hij zich daar geschikt voor.

"Het is nu belangrijk dat Oranje gaat winnen en zich plaatst voor het WK", aldus Gullit. Hij vindt dat Oranje zich er niet voor hoeft te schamen als het zich aanpast aan de tegenstanders. "Dat deden wij in 1988 ook."

Kritiek heeft hij op het beleid van Ajax. Dat stelt volgens hem vooral technische alleskunners op maar te weinig spelers die heel goed zijn in specifieke taken zoals verdedigen. "Kijk naar Johan Cruijff toen hij coach werd van Ajax. Wie kocht hij? Verdedigers als Ronald Spelbos en middenvelders als Jan Wouters."

Gullit vertelt in het gesprek openhartig over het "grootste wak" waarin hij in zijn loopbaan terecht kwam: zijn knieblessure in 1989. En hij vertelt dat hij zijn trainer Fabio Capello bij AC Milan een keer bijna aanvloog.

Ster advertentie
Ster advertentie