appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Asscher: 'Rutte loopt doodlopende steeg in die steeds smaller wordt'

ANP
vrijdag 14 september 2018 | KRO-NCRV | Redactie

"Niemand gelooft dat het goed is om de dividendbelasting af te schaffen, behalve Mark Rutte. Hij loopt een doodlopende steeg in die steeds smaller wordt. Hij zet z'n hele kapitaal op zwart 23 met roulette. Dat loopt niet goed af", zegt Lodewijk Asscher.

Lodewijk Asscher bij 1 op 1

De PvdA-leider reageerde in 1 op 1 op de uitgelekte koopkrachtplaatjes voor komend jaar. Daaruit blijkt dat de koopkracht per huishouden volgend jaar gemiddeld met 1,5 procent stijgt. Asscher is daar nog niet van overtuigd. "Je kijkt door een rietje naar een cijfer. Ik weet niet of het echt zo is en wat er in de kleine cijfers staat."

Vrijdagmiddag krijgen de Tweede Kamerleden de vertrouwelijke stukken voor Prinsjesdag. Dan moeten zij radiostilte houden tot dinsdagmiddag 3 uur. Donderdagavond was er al een deel van de stukken uitgelekt naar de NOS. Daaruit blijkt dat de koopkracht in 2019 stijgt met 1,5 procent. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1