Achtergrond

Presentator Govert van Brakel stopt met radiomaken

foto: NPO Radio 1foto: NPO Radio 1
  1. Nieuwschevron right
  2. Presentator Govert van Brakel stopt met radiomaken

NPO Radio 1-presentator Govert van Brakel (68) heeft vanmiddag zijn allerlaatste radioprogramma gepresenteerd. Dat maakte hij zondag bekend in De Perstribune van Omroep MAX.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na 42 jaar stopt Govert van Brakel met radio maken. "Ik vond het altijd een eer en een genoegen om voor de radio te werken", vertelt de presentator in de laatste minuten van zijn programma. "Heb ik met heel veel plezier gedaan. Tussen 1976 en 2018 ligt echt mijn radioleven"

Beluister hier hoe Ivo de Wijs in de laatste uitzending een ode brengt aan Govert van Brakel, die ervan in verlegenheid raakt:

Ode aan Govert van Brakel

Goeie Ouwe Radio

"Nog één Perstribune voor Omroep MAX en dan zit het erop", schreeft Van Brakel eerder vandaag op zijn Facebook-pagina. "42 jaar bij de Goeie Ouwe Radio (NCRV, NOS, MAX), het is mooi geweest. 'Mooi' in de fraaiste betekenis van het woord." Van Brakel zegt dat het "tijd wordt voor nieuwe dingen".

Van Brakel presenteerde tot vandaag De Perstribune van Omroep MAX. Daarvoor werkte hij onder meer voor het NOS Radio 1 Journaal, Met het Oog op Morgen, Langs de Lijn en NCRV's Hier en Nu. Ook stond hij twee keer met de radiomicrofoon aan de finish van de Elfstedentocht.

Trots

Marjolein Dekkers, hoofd radio bij Omroep Max, loodste Van Brakel binnen bij haar omroep toen Govert stopte bij de NOS: "Ik hoorde Govert op de radio ooit een grap maken en ik moest heel hard lachen. Iets later hoorde ik dat Govert met pensioen zou gaan en toen heb ik hem voorgesteld aan Jan Slagter. We hebben een hele leuke samenwerking gekend en ik ben trots dat Govert bij MAX een paar mooie jaren heeft gemaakt."

Carrière

Van Brakel werd in 2016 in een uitzending van De Perstribune live onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Een paar dagen daarvoor had hij zijn 40-jarig jubileum bij de publieke omroep gevierd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over wat de presentator nu gaat doen, laat hij zich niet uit. "U hoort nog. Want, zoals TROS-oprichter en radiopresentator (de oudere heer) Joop Landré placht te zeggen: Alleen de duvel is oud..."

Ster advertentie
Ster advertentie