Achtergrond
NOS

Podcast De Dag: hoe is het om te wonen in een zwaar bewaakte regio?

foto: De Dagfoto: De Dag
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: hoe is het om te wonen in een zwaar bewaakte regio?

Wie in Urumqi, de hoofdstad van de Chinese autonome regio Xinjiang, op straat loopt ziet overal camera's, checkpoints en gewapende agenten. Xinjiang, waar veel Oeigoeren wonen, is al jaren onderworpen aan een intensieve anti-extremismecampagne.

{podcast audio="54768" caption="De Dag #137: Hoe is het om te wonen in een zwaarbewaakte regio? l Een lesje wijn verbouwen van een wijnboer" }

Voormalig China-correspondent Tabitha Speelman was een jaar geleden nog in het gebied en zag hoe het steeds moeilijker werd voor Oeigoeren om hun dagelijks leven te leiden. "Om de 300 meter is een politiepost en je hoorde toen al veel verhalen Oeigoeren die opeens verdwenen waren."

En nu blijkt dat Nederland gestaag aan een eigen wijntraditie bouwt, geeft boer Job Huisman een lesje in wijnboeren. "Met het droge weer lijkt het alsof de oogst niet meer kan mislukken, maar de laatste zes tot acht weken zijn het belangrijkst.

Hoera! De Dutch Podcast Awards!

De Dag is genomineerd voor de Dutch Podcast Awards van BNR in de categorie Nieuws en Politiek. We waarderen het enorm als je op ons wil stemmen. Dat kan hier

Ster advertentie
Ster advertentie