appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Morgen in Stand.nl: 'Ik maak me zorgen om de enorme kaalslag die op welzijn is gepleegd'

ANP
donderdag 12 juli 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

De komende vrijdagen zullen we Stand.nl niet alleen laten bepalen door het nieuwsaanbod, maar wilden we ook van jullie weten wat er in de uitzending besproken moet worden. Daarom hebben we onze luisteraars gevraagd om stellingen en thema’s te bedenken, en mee te helpen aan een uitzending van Stand.nl. 

Luisteraar Fons van den Aarssen heeft dat gedaan. We kregen een mail over een kwestie die volgens hem besproken moet worden. Hij is ook lid van de Spraakmakers-community en is morgen te gast bij de uitzending om zijn stelling te bespreken.  

Van den Aarssen maakt zich zorgen om "de enorme kaalslag die op welzijn is gepleegd". En met name hoort hij zorgwekkende berichten over wat dat met het geestelijke welzijn van jongeren doet. "Er dreigt nu een generatie verloren te gaan omdat ze het hoofd niet boven water kan houden", zegt hij. 

Cijfers

Volgens een peiling uit het 1V-Jongerenpanel ervaart 78% van de jongeren tot 24 jaar op hun werk of daarbuiten prestatiedruk (1V-Jongerenpanel in RIVM 2018a). En een recente peiling van onderzoeksbureau GfK spreekt over zo’n 20% van de jongeren tussen 18 en 34 jaar. [Bron: De Raad voor Volksgezondheid en Samenleving] 

Daarom bespreken we morgen de stelling: We moeten meer investeren in het geestelijk welzijn van jongeren

Je kunt morgen pas op Stand.nl stemmen, maar u kunt wél nu al meepraten. Klik hier om onderdeel te worden van onze Spraakmakers-community en om de stelling te bespreken of uw verhaal te delen.

Luister morgen om 09.30 uur naar Spraakmakers. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1