appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

'Laat Johan Derksen lekker zijn eigen gasten regelen'

ANP / Piroschka van de Wouw
donderdag 12 juli 2018 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers Twitter

NTR-directeur Paul Römer heeft zich verbaasd over Johan Derksen die de redactie van VI Oranje Blijft Thuis een "kutredactie" noemde. Hij zou al zijn vakantiedagen opnemen en Derksen het programma in zijn eentje laten maken, zei de omroepbaas in het Mediaforum in Spraakmakers.

Paul Römer over de uitspraken van Johan Derksen

Op de dagen dat Derksen en René van der Gijp niet aanwezig zijn, regelt de redactie van RTL Late Night de gasten voor het programma. Derksen is niet te spreken over het werk dat zij leveren, zo liet hij weten. "Ik heb nog nooit zo’n kutredactie meegemaakt", aldus de besnorde voetbalkenner.

Römer zou witheet zijn geworden als hij in de redactie zat. Het feit dat presentator Wilfred Genee het niet voor de redactie opnam, vond hij ook raar.

Televisierecensent en columniste Angela de Jong van het Algemeen Dagblad vindt dat RTL vraagt om problemen met deze constructie: de heren van VI hebben zich regelmatig negatief uitgelaten over RTL Late Night, maar de redactie van dat programma moet vervolgens wel de gasten regelen voor VI. Ze kan zich voorstellen dat de redacteuren er geen zin in hebben.

Spraakmakers vroeg de redactie van RTL Late Night om een reactie, maar men wilde niet reageren.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1