Achtergrond
KRO-NCRV

'Laat Johan Derksen lekker zijn eigen gasten regelen'

foto: ANP / Piroschka van de Wouwfoto: ANP / Piroschka van de Wouw
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Laat Johan Derksen lekker zijn eigen gasten regelen'

NTR-directeur Paul Römer heeft zich verbaasd over Johan Derksen die de redactie van VI Oranje Blijft Thuis een "kutredactie" noemde. Hij zou al zijn vakantiedagen opnemen en Derksen het programma in zijn eentje laten maken, zei de omroepbaas in het Mediaforum in Spraakmakers.

Op de dagen dat Derksen en René van der Gijp niet aanwezig zijn, regelt de redactie van RTL Late Night de gasten voor het programma. Derksen is niet te spreken over het werk dat zij leveren, zo liet hij weten. "Ik heb nog nooit zo’n kutredactie meegemaakt", aldus de besnorde voetbalkenner.

Römer zou witheet zijn geworden als hij in de redactie zat. Het feit dat presentator Wilfred Genee het niet voor de redactie opnam, vond hij ook raar.

Televisierecensent en columniste Angela de Jong van het Algemeen Dagblad vindt dat RTL vraagt om problemen met deze constructie: de heren van VI hebben zich regelmatig negatief uitgelaten over RTL Late Night, maar de redactie van dat programma moet vervolgens wel de gasten regelen voor VI. Ze kan zich voorstellen dat de redacteuren er geen zin in hebben.

Spraakmakers vroeg de redactie van RTL Late Night om een reactie, maar men wilde niet reageren.

Ster advertentie
Ster advertentie