appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

De Ochtend

'De SGP flirt met PVV-stemmers met een christelijke achtergrond'

We houden ons in Nederland veel te veel vast aan de gelijkheid van godsdiensten, want het is niet zo dat alle godsdiensten gelijk zijn. Dat zegt de SGP en daarom komt Kees van der Staaij met een islam-manifest met daarin plannen om grenzen te stellen aan de aanwezigheid van de islam in Nederland.
Maar aan de andere kant is er op mede-initiatief van de Rotterdamse SGP juist een hand-in-hand actie gehouden uit solidariteit met de Rotterdamse moslimgemeenschap. Theoloog Alain Verheij bespreekt deze tegenstrijdigheid. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1