appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Stand.nl: Met extra miljarden is de krijgsmacht niet in één keer gerepareerd

woensdag 15 februari 2017, 11:06 uur

Weer een politieke partij die extra miljarden wil voor defensie, inclusief bewapende drones. Het CDA schaart zich daarmee in het rijtje van onder meer VVD en PVV. Bij uitstek de partijen die tijdens het gedoogkabinet stevig het mes zetten in de krijgsmacht.??

Maar met de dreiging uit het oosten en Trump in het Witte Huis, is het besef ingedaald dat wij weer meer zelf voor onze veiligheid moeten zorgen. ?
Maar zelfs als alle bezuinigingen morgen zouden worden teruggedraaid, is onze defensie nog niet meteen boven Jan. Het kost volgens militairen en experts jaren om de boel weer op te bouwen.
De stelling van vandaag: Met alle voorgestelde extra miljarden voor defensie is de krijgsmacht niet in één keer gerepareerd

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1