appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Esther de Lange (CDA), Thom de Graaf (Vereniging Hogescholen) en Ton Heerts (MBO Raad)

Thom de Graaf (Vereniging Hogescholen), Ton Heerts (MBO Raad) en Europarlementariër Esther de Lange (CDA) zijn te gast in Kamerbreed. Gastpresentator Suzanne Bosman spreekt met hen over de onderwijsplannen van Rutte III en de onafhankelijkheidsverklaring van Catalonië.


Het nieuwste kabinet Rutte predikt ‘Vertrouwen in de Toekomst’, maar in hoeverre hebben de Vereniging Hogescholen (voorheen HBO Raad) en de MBO Raad eigenlijk fiducie in de onderwijsplannen van het kabinet? Met Thom de Graaf en Ton Heerts wordt gesproken of de in het regeerakkoord opgeschreven onderwijsambities voorzien in de behoeften van de onderwijsinstellingen. Ook het arbeidsperspectief van MBO-en HBO-studenten wordt besproken.


Verder in Kamerbreed aandacht voor de Catalaanse onafhankelijkheid. Vrijdag heeft een meerderheid van het parlement van de Spaanse regio gestemd voor onafhankelijkheid. Over wat Europa kan en moet doen om verdere escalatie te voorkomen, wordt gesproken met De Lange, vice-fractievoorzitter van de Christen-Democratische fractie in het Europees Parlement waartoe ook de partij van de Spaanse premier Rajoy behoort.


Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur op NPO Radio 1 en live te volgen via themakanaal NPO Politiek

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1