appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Ethische hackers uit India helpen bedrijven met beveiligen

Ruim een derde van de Nederlandse ziekenhuizen beveiligt haar websites niet goed.Met dat nieuws opent dagblad Trouw vanochtend en we hoorden net de reactie van de NZA.

Belangrijke en gevoelige informatie van patiënten kan daardoor makkelijk op straat komen te liggen en in handen komen van hackers. Om zich te wapenen tegen aanvallen maken sommige bedrijven juist gebrúik van hackers.
Ethische hackers wel te verstaan, die er zelfs voor worden beloond als ze een gat in de beveiliging ontdekken. Eén van de bekendste ethische hackers is de 22-jarige Anand Prakash uit India.

Verslaggever Martijn Grimmius zocht hem op in zijn woonplaats Bangalore.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1