appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Palestijnse weeskinderen zitten in het nauw

We gaan naar de Westelijke Jordaanoever, een stukje ten oosten van Jeruzalem. Daar staat het weeshuis Jeel al Amal, een volledig door giften en vrijwilligers onderhouden opvanghuis voor Palestijnse weeskinderen. 

Vanwege de ligging van het weeshuis, op een van de meest politiek gevoelige stukjes grond op deze aarde, vallen de kinderen die hier terechtkomen tussen wal en schip. Zowel de Israëlische als de Palestijnse autoriteiten bemoeien zich liever niet met hen. Verslaggever Jan Franke ging voor De Ochtend op pad.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1