appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA) en Jesse Klaver (GL)

zaterdag 11 maart 2017

ANP: Lof voor Rutte in zaak-Turkije

HILVERSUM (ANP) - ,,Tamelijk onbeschoft hoe de Turken met Nederland omgaan. Het is normaal dat je je niet opdringt aan een andere staat. Het is goed dat het kabinet deze stap heeft gezet." Dat zei GroenLinks-leider Jesse Klaver zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. Hij kreeg bijval van de andere gasten in het radiopogramma, CDA-voorman Sybrand Buma en SP-leider Emile Roemer. ,,Turkije probeert hier de duimschroeven aan te draaien", aldus Buma. En Roemer vulde aan: ,,Er is hier echt een grens overschreden. Rutte doet het in dezen goed."

Vier dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen debatteerden in Kamerbreed de lijsttrekkers Emile Roemer (SP), Sybrand Buma (CDA) en Jesse Klaver (GroenLinks). Kees Boonman sprak met hen over de (economische) kansen en bedreigingen voor Nederland.

Economisch gezien krabbelt Nederland weer op, maar het is onrustig in Europa en de wereld. De Europese Unie kraakt in haar voegen na de voorgenomen Brexit, de militaire dreiging van Rusland neemt toe en vluchtelingen komen op grote schaal naar Europa. Is het Europese project nog te redden? Moet er meergeld naar de Nederlandse krijgsmacht? En moet Nederland meer vluchtelingen opnemen of juist de grenzen sluiten?

Verder debatteren Roemer, Buma en Klaver over de vraag op welke manier we in Nederland ons geld moeten verdienen. Staat de mens in dienst van de economie of omgekeerd? Zitten er grenzen aan de groei? Meer marktwerkingen minder staat of omgekeerd? En wat is een rechtvaardige inkomensverdeling?

Daarnaast praat Kees Boonman met de lijsttrekkers van SP,CDA en GroenLinks over de vraag met wie zij willen regeren om deze plannen uitte voeren. s

Kamerbreed, elke zaterdag tussen 13:00 en 14:00 uur op NPO Radio 1

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1