appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De 'duscussie' i.p.v. de 'discussie'

dinsdag 10 januari 2017

Marc van Oostendorp vond het woord van de dag: duscussie. Dit was eigenlijk een typfout van een grote krant online, maar wel een veelzeggende volgens hem. ‘Veel mensen duscussieren in plaats van discussiëren. Een duscussie is volgens hem een gesprek waarbij twee mensen van te voren al weten op welke conclusie ze (dus) willen uitkomen.

Iedere Ochtend beschouwen schrijvers dichters of cabaretiers de taal van de actualiteit. Vandaag was dat cabaretier Marc van Oostendorp.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1