appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

De Ochtend

Intussen in....

Intussen gebeurt er natuurlijk veel meer in de wereld. Wij kozen vandaag het volgende:

Terwijl de onderhandelingen over de hereniging van Cyprus in een beslissende fase zitten, is de erfenis van de scheiding uit 1974 nog lang niet afgewikkeld. In de strijd sneuvelden duizenden mensen, zowel van Griekse als van Turkse zijde. En het zoeken en identificeren van slachtoffers gaat nog steeds door:

http://www.bbc.com/news/world-europe-38605659

Zo’n 720 mensen zijn nu geïdentificeerd, zegt deze onderzoeker. Dat is ongeveer de helft van het aantal slachtoffers waar nog dagelijks naar gezocht wordt.


En intussen is een topman van elektronica concern Samsung 22 uur achter elkaar verhoord door de Zuid-Koreaanse justitie in verband met het corruptieschandaal rond president Park en haar vertrouwelinge Choi. De topman zou tientallen miljoenen smeergeld aan de familie van Choi hebben betaald in ruil voor politieke gunsten. Maar volgens de topman werd hij door president Park gedwongen te betalen:

https://www.youtube.com/watch?v=Wqh3jYLufag

Behalve Samsung wordt ook een aantal andere grote Zuid-Koreaanse bedrijven verdacht van corruptie in de politiek.


En intussen zijn Zuid-Afrikanen de grootse drinkers van Afrika. Het land kampt vooral met veel jeugdige drinkers en is meer dan 200 miljoen per jaar kwijt aan verslavingszorg voor deze groep. Daarom wil de overheid een leeftijdsgrens invoeren van 21 jaar. Maar gaat die helpen? Niet echt, zegt deze jonge kroegbezoeker: 

http://www.bbc.com/news/world-africa-38594881

Je maakt er verboden vruchten van, zegt hij. En die zijn het lekkerst.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1