appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Stand.nl: Het is noodzakelijk dat iedere scholier een smartphone heeft

Anno 2017 is een smartphone op school onmisbaar: roosterwijzigingen, cijferlijsten, een groepsapp over huiswerk. Scholieren kunnen kortom niet meer zónder. Maar niet ieder kind hééft een telefoon omdat de ouders dat niet kunnen betalen. Daarom kregen duizend brugklassers uit arme gezinnen in Den Haag gister van het rijk een gratis smartphone in bruikleen.
Maar hoe wenselijk is het eigenlijk, dat een kind tegenwoordig niet meer mee kan op school zónder een mobiel? De mobiel leidt af en is slecht voor de concentratie, blijkt uit onderzoek. Maar Den Haag redeneert: zonder mobiel raken scholieren in een sociaal isolement.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1