appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Andries Knevel: 'De vraag is of ik volledig zal herstellen maar ik heb goede hoop'

"Het gaat heel langzaam beter met me," zegt Andries Knevel, die vorig jaar in Bolivia een legionellabesmetting opliep toen hij daar was voor de opnames van een tv-programma voor de EO. "De vraag is of ik volledig zal herstellen. Maar ik heb goede hoop."
Knevel is al lange tijd niet meer te zien of te horen in het publieke domein. De legionellabesmetting die hij vorig jaar opliep had hem bijna geveld. Weken lag hij in het ziekenhuis op de intensive care. Momenteel heeft hij vooral last van zijn longen, maar hij is wel thuis. Van de arts mag hij twee uur per week werken. Dan schrijft hij aan zijn bureau aan een column, bijvoorbeeld. Volgende week hoopt hij 65 te worden en dat zet hem aan het denken hoe het verder moet met zijn leven. "Vorige week kwam collega Tijs van den Brink bij me op bezoek. Toen ging het wel weer heel erg kriebelen om aan het werk te gaan", zegt hij in het Mediaforum.
Luister hier naar het hele gesprek dat hij had met Ghislaine Plag.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1