appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

'Het is volkomen terecht dat de KNIL-militairen in ere worden hersteld'

Een historische stap, zeker in de ogen van de Molukse gemeenschap. De laatst nog levende Ambonese militairen die dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger – beter bekend als KNIL – krijgen alsnog een officiële blijk van waardering van het Ministerie van Defensie.

Ze krijgen de veteranenstatus en medailles als ze daar nog recht op blijken te hebben. Al decennia lang voelen deze oud-militairen zich een vergeten groep. De Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht heeft zich hun lot nu aangetrokken en organiseert nu volgende maand een officiële ontvangst.

Is het terecht dat deze militairen alsnog de waardering krijgen waar ze al jaren om vragen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1