appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Stand.nl: Met het wegsturen van de minister zijn de problemen bij Defensie niet opgelost

Jeanine Hennis, Minister van Defensie, vecht vanmiddag voor haar politieke leven. De minister ligt onder vuur vanwege een spijkerhard rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid naar de dood van twee militairen op missie in Mali. Zo ongeveer alles in de organisatie van Defensie was mis rond de munitie die de manschappen daar moesten gebruiken.
Vrijwel iedereen in Den Haag ziet de positie van Hennis somber in. Maar waren dat in meerderheid niet dezelfde Kamerleden die telkens instemden met nog meer missies en tegelijkertijd flink het mes zetten in de begroting van Defensie? En waar blijft eigenlijk de discussie over minister Koenders van Buitenlandse Zaken? Hij was VN-gezant in Mali en zijn partij was de grootste pleitbezorger van de missie daar.
Hebben Kamerleden die straks het hoofd eisen van de minister, ook niet kilo’s boter op hun eigen hoofd? En is het wegsturen van de minister - hoe begrijpelijk en staatsrechtelijk normaal ook – de oplossing voor de problemen?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1