appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Oud-Kamerlid wil gekozen burgemeester Amsterdam

Oud-Kamerlid Niesco Dubbelboer wil dat de nieuwe burgemeester van Amsterdam gekozen worden en dat het referendum gered wordt. De PvdA'er is één van de oprichters van de beweging Meer Democratie en sprak in Nachtkijkers twee uur over zin passie hiervoor.

Dubbelboer startte onlangs een initiatief om de nieuwe burgemeester van Amsterdam te laten kiezen door de inwoners van Amsterdam. Dit initiatief was erg succesvol: binnen een paar dagen waren er voldoende handtekeningen binnen om het op de agenda van de gemeenteraad te krijgen.

De gekozen burgemeester is niet het enige waar de oud-politicus zich voor inzet. Als Kamerlid was hij één van de bedenkers van de referendumwet. Dat het kabinet deze wil afschaffen is hem een doorn in het oog.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1