appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

1 op Straat

Do 14 mei: Zeldzame kinderkanker: wie ondersteunt de ouders?

donderdag 14 mei 2015, 20:00 uur

Utrecht. De bus staat bij het Wilhelmina kinderziekenhuis, waar kinderen met neuroblastoom worden behandeld. Een vorm van kinderkanker die 30 kinderen in Nederland per jaar treft. Alleen in Amerika is een dure, experimentele en zes maanden durende immunotherapie beschikbaar en daar willen de zieke Fady en Jonah graag aan meedoen met hun ouders. De ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling maar lang niet alle onkosten. En dus zijn ouders gedwongen om zelf geld in te zamelen. Is dat redelijk of zouden alle kosten vergoed moeten worden?

Marianne van den Anker praat hierover met Abdel en Ihssan Ghorgy, ouders van zoon Fady die aan deze ziekte lijdt, Lucy van der Meulen, moeder van Jonah die vecht tegen een neuroblastoom en Ann Huijbregts, vertegenwoordiger van Villa Joep en moeder van de inmiddels overleden Elsa.

De volgende stichtingen zijn onder andere opgericht: 

redtkleinefady.nl, stichting-noor.nl, floorforlife.nl, stichtingvriendenvanjonah.nl, madeliefboon.nl, vriendenvoorsymen.nl, stoerepepijn.nl.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1