appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

1 op Straat

Verbod op vuurwerk

donderdag 20 november 2014, 20:02 uur

Utrecht. De Utrechtse Groenlinks wil een vuurwerkverbod. Samen met de Partij voor de Dieren zijn ze een meldpunt begonnen voor Utrechters die geen vuurwerk willen in hun straat. Jaarlijks ligt de schade door vuurwerk rond de 10 miljoen. Zo maakte Hilversum als eerste gemeente van Nederland onlangs bekend een vuurwerkverbod in te stellen. Ze zijn de vuurwerkoverlast zat. Ook andere gemeentes discusseren over een verbod. Moeten alle gemeentes een vuurwerkverbod instellen? Of is het allemaal overdreven en moeten we deze traditie in ere houden?

Rob Oudkerk praat hierover met Saskia OsKam, Partij voor de Dieren, Harm Watsing, petitie Vuurwerk moet blijven! en Pieter Huijskens, officier b.d. wapen- en munitietechniek.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1