appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

1 op Straat

Di 18 nov: protest tijdens wapenbeurs in Ahoy (Rotterdam)

dinsdag 18 november 2014, 20:02 uur

Rotterdam. Anti-wapenactivisten protesteren donderdag tijdens een internationale wapenbeurs die in Ahoy wordt gehouden. In een petitie die zij aan de defensieminister overhandigen, vragen zij de regering te stoppen met de samenwerking met Israël en de contracten met wapenbedrijven zoals Elbit te beëindigen. Dit bedrijf zou volgens de actievoerders flink  verdienen aan de oorlog in het Midden-Oosten. Nederland staat in de top tien landen van grootste wapenexporteurs ter wereld. Moet de Nederlandse regering stoppen met investeren in de wapenindustrie? Of is deze handel ook goed voor de Nederlandse economie?

Marianne van den Anker praat hierover Mat Herben, Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid, Wendela de Vries, Stop Wapenhandel en Wim Lankamp, voorzitter Palestina Komitee en Jeannette Baljeu, fractievoorzitter VVD Rotterdam.

 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1