appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

1 op Straat

Kritiek op Erdogan verboden in Zaans buurtcentrum

maandag 20 oktober 2014, 20:03 uur

In de Zaanse wijk Poelenburg zorgen de ontwikkelingen in het Midden-Oosten voor spanningen tussen bewoners. Aanleiding is een demonstratie afgelopen zaterdag, waarin Nederlandse Turken de Turkse president Erdogan opriepen de inwoners van Kobani te steunen. Na afloop mochten de demonstranten hun eigen buurthuis niet meer in. Volgens de beheerder is er in het buurthuis geen plek voor politiek. Volgens de demonstranten is het buurtcentrum gezwicht voor bedreigingen van andere Turkse groeperingen in het buurthuis: zij zouden geen enkele kritiek op Erdogan accepteren. 

Is het goed dat het buurthuis er voor waakt dat buitenlandse conflicten worden uitgevochten in onze wijken? Of moet een buurthuis staan voor vrijheid van meningsuiting, en niet zwichten voor bedreigingen?

Rob Oudkerk praat hierover met Erwin Stam, voorzitter van buurtcentrum Poelenburcht, Patrick Zoomermeijer, fractievoorzitter van de SP, met Murat Sekercan en Gazi Gülüm van de Turkse Arbeidersvereniging DIDF en met verschillende buurtbewoners.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1