appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

1 op 1

Presentator: Sven Kockelmann

Luister terug

Ab Osterhaus: 'Als we niks doen, stevenen we af op een tweede lockdown.'

dinsdag 22 september 2020

Het oplopende aantal coronabesmettingen is 'alarmerend' en noopt tot nieuwe maatregelen. Dat zegt viroloog Ab Osterhaus in 1 op 1. "Als we niets doen en op deze manier doorgaan, dan stevenen we af op een lockdown."

Het belangrijkste is vooral dat mensen zich aan de bestaande maatregelen houden, zegt de viroloog. "En hoe meer maatregelen je neemt tegen het verspreiden van het virus, hoe beter. Met goede maatregelen is dit virus zeker te stoppen. Het is alleen lastig om je nu heel stevig op te stellen, omdat de acceptatie daarvoor er nu voor een deel niet is." 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1