appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

1 op 1

Grote onderwijsstaking in maart: ‘4 miljard nodig’

woensdag 9 januari 2019, 11:53 uur

De onderwijsvakbonden willen op vrijdag 15 maart een landelijke staking van het hele onderwijs. Ze willen meer geld voor salarissen en verlaging van de werkdruk. ‘Het gaat om 4 miljard, niet alleen voor komend jaar, maar structureel tot 2021’, zegt Liesbeth Verheggen, voorzitter van de AOB.

Door de stakingen van PO in Actie gaan leerkrachten er in 2019 zo’n 8.5 procent op vooruit. Ook kregen zij een eenmalig bedrag van 750 euro. Toch vinden de bonden dit niet genoeg. “Blij met deze eerste stap, maar deze actie is gericht op de volle breedte. Dus ook ondersteunend personeel in het onderwijs. Dat is nodig omdat er enorme personeelstekorten zijn”, zegt Verheggen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1