appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

1 op 1

50Plus start actie voor referendum tegen 'aflosboete'

dinsdag 2 januari 2018, 11:58 uur

Er is een nieuw referendum op komst over de zogenaamde aflosboete. De laatste maanden is veel te doen geweest over de belasting op de eigen woning, nadat de hypotheek is afgelost. Mensen die spaarzaam zijn geweest, moeten daar – in tegenstelling tot eerder was beloofd – toch belasting over betalen. De Eerste en Tweede Kamer hebben de wet afgeschaft, maar ouderen partij 50PLUS ziet nu kans om die beslissing ook aan de kiezer voor te leggen. Dat zegt oud-staatssecretaris en Tweede Kamerlid Martin van Rooijen van 50PLUS in het nieuwe radioprogramma van Sven Kockelmann 1 op 1. 

Sinds vandaag is er een speciale website online: stopaflosboete.nl. Op 18 januari moeten er 10.000 formulieren liggen bij de Kiesraad. Over twee maanden moeten er dan 300.000 geldige handtekeningen binnen zijn om het referendum daadwerkelijk te kunnen houden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1