appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

1 op 1

Presentator: Sven Kockelmann

Luister terug

Grote bedrijven zien brief Wiebes als schijnoplossing: ‘Hij is in paniek’

woensdag 24 januari 2018

Bedrijven moeten binnen vier jaar van het Groningse gas af. Dat schrijft minister Wiebes in een brief aan medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de energievoorziening. Voor bedrijven die afhankelijk zijn van dat gas komt 2022 veel te snel en rauw op hun dak vallen.

Hans Grünfeld, directeur van VEMW, de brancheorganisatie van bedrijven die veel gas en energie gebruiken, is daar verbolgen over. “Dit is een schijnoplossing. Het lijkt alsof de minister in paniek is. Er zijn andere oplossingen, die minder geld kosten en beter zijn voor het welzijn van de Groningers”, zegt Grünfeld.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1