appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

Vroege vogels

Big Year

zondag 11 oktober 2015, 08:06 uur

Vogelaar Arjan Dwarshuis heeft zichzelf een ambitieus doel gesteld: binnen één jaar meer dan de helft van alle vogelsoorten op de wereld 'scoren'. Maar dan wel voor een goed doel.

Vogelaars zijn gek op lijstjes: Tuinlijst, jaarlijst, levenslijst, … Maar de lijst die Arjan Dwarshuis uit Amsterdam in gedachten heeft is ronduit ambitieus. Om het wereldrecord vogels kijken te verbreken wil hij meer dan 5500 soorten binnen één jaar zien.

Met zijn, zoals hij zelf ruiterlijk toegeeft, 'krankzinnige actie' wil Dwarshuis geld inzamelen voor het preventing extinctions programma van Birdlife International.

Vanaf zaterdag 17 oktober opent hij een speciale sponsorpagina waar je zijn actie kunt steunen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1