Sport

Etappe 18: de laatste bergetappe met een zware slotklim

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Etappe 18: de laatste bergetappe met een zware slotklim

Vandaag staat er een etappe van 179,5 kilometer op het menu. Het peloton rijdt in deze laatste bergetappe van Briançon naar de top van Col d'Izoard.

De etappe vertrekt uit Briançon, wat de hoogst gelegen stad van Frankrijk is. Door een golvend landschap rijden de wielrenners in 40 kilometer richting Embrun, waar het klimmen begint. Het begint rustig met de Côte des Demoiselles Coiffées: 3,9 kilometer à 5,2%. Na de klim op de Col de Vars volgt een razendsnelle afdaling naar Guillestre.

Dan moeten de klimmers zich opmaken voor de beklimming van de Col d'Izoard. Vooral de laatste 10 kilometer zijn zwaar: tegen 9% gemiddeld. De renners finishen in het kale en koude maanlandschap van Casse Déserte. Wie de Ronde van Frankrijk van 2017 wil winnen moet deze etappe op zijn best zijn.

Dit is het hoogtekaartje van de 18e etappe. (Bron: NOS)

De verwachte aankomst is rond 17.34 uur.

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van de Tour de France? Zet de finish-alert aan!

Gisteren gemist

Chris Froome heeft gisteren goede zaken gedaan in de eerste Alpenetappe van de Ronde van Frankrijk. De Brit pareerde op de Col du Galibier de aanvallen van Romain Bardet en Daniel Martin en verloor geen tijd op zijn concurrenten in de zeventiende etappe, die werd gewonnen door Lotto-Jumbo-renner Primoz Roglic.

Tip ons jouw ultieme Tour-plaat

Helemaal in de Tour de France sfeer komen? Luister gratis naar de NPO Radio 1 Tour Top 100 via Spotify. Op dit moment ziet de lijst er zo uit:

{iframe "https://open.spotify.com/embed/user/nporadio1/playlist/3eGaeEo6rRsV3iCdxHWqLc" height="600" }

Staat jouw ultieme Tour de France liedje er nog niet tussen? Mail de titel en artiest van jouw plaat dan naar tourtop100@radio1.nl, of gebruik onderstaand contactformulier.

Onder de deelnemers verloten we vijf exemplaren van Tourflits van Jairo van Lunteren en Hans Hogendoorn, een boek over de wielergeschiedenis van de Tour de France en het radioprogramma Radio Tour de France.

{rsform 8}

Ster advertentie
Ster advertentie