Sport

Vijfde etappe van de Tour: Vittel - La Planche des Belles Filles

foto: De finish van gisteren | ANPfoto: De finish van gisteren | ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vijfde etappe van de Tour: Vittel - La Planche des Belles Filles

[NOS - RAD1] De renners vertrekken vandaag uit Vittel en komen na 160,5 kilometer aan op de steile berg La Planche des Belles Filles. De Tour heeft finishte al twee keer eerder op deze berg. Chris Froome won hier in 2012 zijn eerste etappe in de Tour, zal hij vandaag weer uitblinken op de La Planche des Belles Filles?

Na het vertrek uit Vittel rijdt het peloton vandaag over golvende wegen. Na ongeveer 100 kilometer verschijnen de Côte d’Esmoulières en Col des Croix. Hoewel hier al geklommen moet worden, is het niets vergeleken met de slotklim op La Planche des Belles Filles: 5,9 kilometer klauteren tegen 8,5%. Maar vooral vlak onder de top wordt het hard werken voor de renners: klimmen tegen 20%.

Gisteren in de Tour de France

Arnaud Démare heeft gisteren de vierde etappe van de Ronde van Frankrijk op zijn naam geschreven. In de finale ging een groot aantal renners onderuit, onder anderen Marcel Kittel en Mark Cavendish waren daardoor kansloos voor de ritzege. Peter Sagan zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan Mark Cavendish in de eindsprint van deze etappe. De ploegleiding van Bora-Hansgrohe is het niet eens met de beslissing van de jury om de Slowaak naar huis te sturen. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek gisteren avond dat Cavendish zelf de Tour ook verlaat: hij heeft een gebroken schouderblad.

De verwachte aankomst van de vijfde etappe is rond 17:04. Lees ook de voorbeschouwing van Jeroen Wielaert.

Profiel van deze etappe

Finish-alert

Niets missen van de slotkilometers van deze etappe? Zet de finish-alert aan!

Ster advertentie
Ster advertentie