Sport

Marcel Kittel wint tweede etappe van de Tour

foto: EPAfoto: EPA
  1. Nieuwschevron right
  2. Marcel Kittel wint tweede etappe van de Tour

[NOS] Marcel Kittel heeft in een massasprint de tweede etappe van de Ronde van Frankrijk gewonnen. Dylan Groenewegen kwam niet verder dan de vijfde plaats.

In een regenachtige etappe die startte in Düsseldorf vormden vier Tourdebutanten de kopgroep van de dag: Laurent Pichon, Thomas Boudat, Taylor Phinney en Yoann Offredo.

Onderweg raapte Phinney de punten op van de twee côtes van de vierde categorie die beklommen werden. Hij is morgen de eerste drager van de bolletjestrui. Na de tweede klim, op twintig kilometer van de streep konden Boudat en Pinchon hun mede-vluchters niet volgen.

Het peloton deed het na de vele valpartijen in de tijdrit relatief rustig aan, wetende dat het op een massasprint zou aankomen. Op dertig kilometer van de streep ging een groot aantal renners wel onderuit, onder wie Chris Froome, Romain Bardet en Robert Gesink. Zij konden allen hun weg vervolgen.

Phinney en Offredo lieten zich niet zo maar inrekenen, maar een reële kans op de ritzege hadden ze nooit met de sprintersploegen op kop van het peloton. Twee kilometer voor de streep werden ze opgeslokt door het peloton.

Uitslag tweede etappe

De uitslag van de tweede etappe van de Tour de France. Dylan Groenewegen eindigde als vijfde.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie