appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

maandag 27 maart

Er moet een minister van voedsel komen

Vandaag te gast: Herman Lelieveldt, Politicoloog verbonden aan het University College Roosevelt in Middelburg en het Europees Universitair Instituut in Fiesole

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Iedereen wil gezond eten maar welke prijs wil je er voor betalen. Want problemen zijn er steeds meer. Moet er een vleestax komen om ervoor te zorgen dat vlees beter en gezonder wordt geproduceerd? Moet er een suikertax komen om de strijd met het overgewicht aan te gaan?

Hoe transparant is de voedselindustrie? Weet je altijd wat je eet bijvoorbeeld? En wat gebeurt er eigenlijk als je in de supermarkt loopt en ziet dat de kip in de aanbieding is. Is dat vlees dat op een verantwoorde manier geproduceerd is? Meestal niet natuurlijk want anders kan het nooit in de aanbieding zijn. 

De voedselindustrie heeft veel meer macht dan je denkt. Ze hebben lobbyisten in Brussel en Den Haag rondlopen die ervoor zorgen dat veranderingen in regelgeving er meestal niet komen. Raar eigenlijk, het gaat om ons dagelijks eten en om onze gezondheid. Of is er ook een sprankje hoop? Onlangs maakte een frisdrankenfabrikant bekend dat één merk dat zij voeren voortaan zonder suiker aan de man wordt gebracht. Is voedsel een onderschoven kindje en moet daar meer aandacht voor komen. Waarom is er wel bijvoorbeeld een minister van Wonen en Defensie en niet van voedsel?

 

Vorige pagina