appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

donderdag 30 maart

De problemen van Groningen zijn niet serieus genoeg aangepakt

Vandaag te gast: Tjibbe Joustra, voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

De aanpak van de problemen in Groningen door de gaswinning is te gefragmenteerd en het schaalniveau is niet in lijn met de urgentie en de complexiteit van de problemen. Conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid in een nieuw verslag over de gevolgen van de gaswinning. Met andere woorden: te versnipperd, te klein en niet genoeg druk op de ketel.

De raad keek wat er terecht is gekomen van zijn conclusies en aanbevelingen uit het snoeiharde rapport van twee jaar geleden. Toen was de slotsom: er is onvoldoende en soms helemaal geen rekening gehouden met de veiligheidsrisico’s van de Groningers bij het boren naar gas. En te weinig partijen maakten in een gesloten bolwerk de dienst uit. Dat moest anders, zei de OVV toen. En daar is nog verdraaid weinig van terecht gekomen. Vandaar de aanbeveling nu: het rijk zou de schadeafhandeling zelf in eigen hand moeten nemen.

 

Vorige pagina