appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Het nieuws van alle kanten

woensdag 23 augustus

De overheid doet te weinig om de luchtkwaliteit te verbeteren

Vandaag te gast: Donald Pols, directeur Milieudefensie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Vandaag dient er een kort geding dat Milieudefensie heeft aangespannen tegen de staat. Die moet er namelijk actiever voor zorgen dat we de EU-normen tegen luchtvervuiling halen. De lucht is de afgelopen jaren wel wat schoner geworden in Nederland, maar toch noemt de Europese Commissie de luchtkwaliteit in Nederland nog steeds zorgwekkend.

Door luchtvervuiling zouden Nederlanders gemiddeld 13 maanden korter leven en is de kans groter op onder meer hart- en vaatziekten en longkanker. Hoog tijd voor actie dus, vindt Milieudefensie... maar de urgentie lijkt niet door te dringen tot het Binnenhof. De maximumsnelheid op snelwegen is juist op allerlei plekken verhoogd naar 130, terwijl dat een negatieve invloed heeft op onze luchtkwaliteit.

Is het goed dat Milieudefensie de druk probeert op te voeren? Of doet de overheid al genoeg om een schone lucht te creëren?

 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1