appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchstar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

maandag 27 februari

De overheid moet weer officieel in overleg met migranten

Vandaag te gast: Farid Azarkan, kandidaat-Kamerlid voor Denk

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het landelijk Overleg Minderheden moet terug. Ooit was dat het overlegorgaan waarmee de overheid in contact stond met verschillende etnische groeperingen in dit land. Maar onder Rutte I sneuvelde dat. Vanwege bezuinigingen op subsidies, maar ook omdat echte integratie zo’n overleg overbodig zou maken.

Nu blijkt uit onderzoek in opdracht van Lodewijk Asscher dat de overheid minder adequaat zou kunnen ingrijpen bij oplopende maatschappelijke spanningen. En dus moet dat overleg terug, stellen de onderzoekers. Het advies ligt sinds begin dit jaar bij de Tweede Kamer. Maar Asscher vindt dat een volgende kabinet hier maar een knoop over moet doorhakken. Er is – gezien de veel besproken spanningen – iets te zeggen voor de aanbeveling van de commissie. Aan de andere kant: wie echt integreert hoeft misschien ook niet apart te worden behandeld.

Vorige pagina