appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchstar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Download Downloaden kan je door met rechtermuis knop te klikken en dan "Downloaden als..." selecteren

{{item_title}}

{{item_subtitle}}

{{item_description}}

Lees meer

Volgende 0 fragmenten van mijn playlist

Onze suggesties

Het nieuws van alle kanten

maandag 20 februari

Een ademslot in elke auto

Vandaag te gast: Egbert-Jan van Hasselt, Landelijke Projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie

X

Om een beter beeld te krijgen van onze stemmers, willen we graag het onderstaande van u weten. Dit is volledig anoniem en niet verplicht.

Ik stem als:

Stem

Het aantal verkeersslachtoffers is flink gestegen. De laatste jaarcijfers van 2015 laten een stijging zien van negen procent. Daarmee komt het aantal claims na verkeersongelukken volgens het Verbond voor Verzekeraars op 841.000. 

De Nationale Politie vindt dit onacceptabel. Er moeten veel meer maatregelen genomen worden om het aantal verkeersslachtoffers naar beneden te krijgen. Zo moet er een ademslot komen in iedere auto maar ook een snelheidsbegrenzer. Bellen en appen moet ook niet kunnen als je in de auto zit. Heel gevaarlijk als je op de weg zit. Daarom wil de Nationale Politie dat er apparatuur ingebouwd wordt in auto’s die voorkomt dat je je met je telefoon kunt bezighouden tijdens het rijden. Draconische maatregelen? Of juist enorm nodig om het aantal verkeersslachtoffers naar beneden te krijgen?

Vorige pagina