Wat blijft
HUMAN

Radio: Joeri Vos over het fenomeen Maria, Duane Eddy, Bob Goudzwaard en Fred van Iersel

  1. Podcastschevron right
  2. Wat blijftchevron right
  3. Radio: Joeri Vos over het fenomeen Maria, Duane Eddy, Bob Goudzwaard en Fred van Iersel

ma 6 mei 2024

In Wat blijft gaat Lara Billie Rense in gesprek met tekstschrijver en regisseur Joeri Vos over het fenomeen Maria. Met muziektheatergezelschap De Veenfabriek maakte Vos de voorstelling MARIA MARIA MARIA, over de bekendste moeder ter wereld. Hij laat daarin Maria het publiek rechtstreeks toespreken: Jacobien Elffers speelt Maria en vertelt, onder begeleiding van muzikanten, over haar leven en dat van haar kinderen. Vos deed onderzoek naar moederschap en liet zich inspireren door verhalen uit de Bijbel en de Koran, persoonlijke verhalen van de muzikanten en liederen over middeleeuwse wonderen. Wat leert Maria ons over menselijkheid en moederschap? Waarom is zij nog altijd zo’n enorme inspiratiebron voor kunstenaars over de hele wereld? 

Verder in Wat blijft: gitarist Duane Eddy, econoom Bob Goudzwaard en theoloog Fred van Iersel.

In het tweede uur en de podcast van Wat blijft:

Theoloog, ethicus, bijzonder hoogleraar en hoofdaalmoezenier van het ministerie van Justitie Fred van Iersel had gedurende zijn leven en loopbaan eigenlijk maar één onderwerp: oorlog en vrede. Of preciezer: de ethiek van de krijgsmacht. Hij was betrokken bij de vredesbeweging Pax Christi en promoveerde in 1993 in de godgeleerdheid op het proefschrift 'Vrede leren in de kerk' dat de polarisatie beschrijft die de kerken doormaakten als gevolg van vredesactivisme.Toen hij ongeneeslijk ziek werd, ging hij op bedevaart naar Lourdes en daarover schreef hij een boek. Peter Blom volgt zijn spoor terug: Wat blijft, na de dood van Fred van Iersel?

----

Redactie radio: Laura Iwuchukwu, Nina Ramkisoen, Geerte Verduijn, Jessica Zoghary.

Eindredactie: Bram Vollaers 

---   

Meer over Wat blijft: https://www.human.nl/wat-blijft 

 Zie voor de playlist met alle muziek uit Wat blijft: https://open.spotify.com/playlist/1Gu8KXUHeVhLYE9M2jKkwu?si=cf8248e5824a48e5