appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

Kee en Van Jole

Peter Kee en Francisco van Jole duiden elke week in De Nieuws BV de politiek van dat moment. Wie wint, wie verliest? Wie doet het handig, wie maakt een lelijke uitglijder in politiek Den Haag? En af en toe wagen de heren zich aan een voorspelling waar je ze aan mag houden.

Podcast afleveringen

#4: Kee en Van Jole - Erkenning voor het kabinet

Download

Pracht en praal en hoedjes waren er weer in overvloed bij Prinsjesdag. Feest voor de oranjefans maar voor de laatste begroting van Rutte Twee, is een stuk minder enthousiasme. Toch wil dit kabinet erkenning voor al het noeste werk van de afgelopen jaren.

#3: Kee en Van Jole - De formatie is bijna rond

Download

De formatie is bijna rond: voor het weekend nog zouden de formerende partijen het Centraal Plan Bureau aan het rekenen willen zetten. En ze bespreken een relletje bij de PVDA: Daar zou Samsom met Rutte gebeld hebben tijdens de kabinetscrisis over de lerarenlonen.

#2: Kee en Van Jole - Het eigen risico en de SP

Download

Er is gelekt uit Prinsjesdagstukken, de zorgpremie en het eigen risico dreigen omhoog te gaan. Terwijl in de verkiezingscampagne veel partijen waren voor flinke verlaging, zelfs afschaffing van het eigen risico. Ophef dus in politiek Den Haag.

#1: Kee en Van Jole - Vechten om de leraren

Download

Peter Kee en Francisco van Jole bespreken de hoogoplopende ruzie in het demissionaire kabinet VVD en PvdA over extra geld voor leraren. En wat vond GroenLinks van de ruzie over de documentaire 'Jesse'?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1